Jak to u nás funguje

Obvykle probíhá hlavní sezóna od května do listopadu. Četnost závozů závisí na počtu podílníků. Většinou se nás sejde dostatek na každotýdenní odběr. Pokud je z naší strany zájem, probíhá i zimní závoz od prosince do dubna, jedenkrát za měsíc.

Jak vypadá podíl, tedy co najdu v pytli:=)

Složení podílu se v průběhu sezóny mění. Deklarováno bývá 9 druhů zeleniny. Je třeba počítat s tím, že zelenina bývá různé velikosti a mívá i drobné vady na vnější kráse. Jedná se ale o zeleninu v biokvalitě, vypěstované s respektem k zemi. Několik obrázků loňského pytle a dodacích listu najdete ve fotogalerii.

Zimní pytel se liší od letního. Většinu tvoří zelenina uskladněná, doplněná i o výpěstky  jiných biozemědělců, doplněná ještě čerstvou zimní zeleninou z pole.

Odběrové místo je na adrese Na Vršku 160, Klecany. K dispozici máme chladné sklepní prostory kousek od náměstí. Zelenina přijíždí v pondělí v brzkých ranních hodinách. Dva dobrovolníci zeleninu dle dodacího listu rozváží a rozdělí do pytlů. Služby na pytlování zeleniny jsou dobrovolné, domlouváme je dopředu na 3 měsíce. Když je hotovo, pošle služba email, že je možné zeleninu vyzvedávat. Podíl je třeba vyzvednout ve sklepě od pondělí do středy mezi 7:00-19:00. Poté je podíl zkonfiskován.:=)

V průběhu roku se snažíme nabídku rozšiřovat o kvalitní maso, sýry, domácí vajíčka, mouku či ořechy i ovoce.

Podílnici sami iniciativně své výpěstky či zdroje sdílí.

V případě dotazů nebo problémů jsou k dispozici dvě koordinátorky.

Přihláška a finance

Zde je možné se přihlásit: kpzklecany@gmail.com

Odesláním přihlašovacího emailu souhlasíte s uchováváním, zpracováním a použitím níže uvedených osobních dat a údajů pro účely a potřeby spolku KPZ Klecany v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů. Poskytnuté údaje nebudou poskytovány žádné třetí straně, vyjma dodavatele zeleniny, který Vám automaticky bude zasílat svůj newsletter.

Pokud ho nechcete odebírat, jednoduše se na stránce newsletteru odhlásíte.

Email bude sdílen i mezi členy zdejší KPZ, proto aby se dali sdílet informace.